Spring naar content

Crow Montgomery over LHBT Netwerk Zeeland

Jij werkt als vrijwilliger bij LHBT Netwerk Zeeland. Wat is dit Netwerk?

Stichting LHBT Netwerk Zeeland is in 2015 ontstaan uit de LHBT-Projectgroep Zeeland. Deze Projectgroep bestond uit Anti Discriminatie Bureau Zeeland en beleidsmedewerkers van de Regenbooggemeenten Vlissingen, Middelburg en Goes. Samen met verschillende mensen en onze vrijwilligers organiseert LHBT Netwerk Zeeland evenementen en lezingen over alles wat met de lhbti+-gemeenschap* te maken heeft.

Waarom vind je het belangrijk om je als vrijwilliger in te zetten voor LHBT Netwerk Zeeland?

Ik behoor zelf tot de lhbti+-gemeenschap en heb al de nodige opmerkingen en scheldwoorden naar m’n hoofd geslingerd gehad. Ik denk dat dat komt omdat mensen het niet snappen. Daarom is het ook zo belangrijk dat we deze evenementen en lezingen organiseren.

Op 17 november organiseren jullie een lezing, ‘de taal van genderneutraal’. Is taal een belangrijk onderwerp, als het om diversiteit en inclusie gaat?

Ja, taal is zeker belangrijk. We zijn van mening dat diversiteit, ook in de taal, heel belangrijk is. Als iedereen hetzelfde zou zijn zou het heel saai zijn. Dat is ook het leuke aan de gemeenschap, we zijn allemaal zo verschillend en kunnen veel van elkaar leren. En we kunnen zo onze krachten bundelen om iedereen bij elkaar te brengen.

Lees hier meer over de Taal van Genderneutraal!

Heb je tips voor Zeeuwse organisaties om lhbti+-vriendelijk(er) te worden?

Iedereen in z’n waarde laten. Het is belangrijk om iedereen met respect te behandelen, ook al ben je het niet eens met iemands visies of ideeën. Alle mensen hebben goede kwaliteiten en daar moet je gebruik van maken om samen tot iets moois te komen.

Wat is het leukste dat jij als vrijwilliger hebt gedaan voor het LHBT Netwerk?

Ik ben nog niet zo heel lang vrijwilliger bij het Netwerk. Ik ben onderdeel van het communicatieteam. Dit betekent dat ik stukjes schrijf voor de website en de nieuwsbrief. Ook maak ik posts voor op Facebook en Instagram. We hebben afgelopen oktober Coming Out Dag georganiseerd, dat was heel leuk om aan mee te werken.

 

*lhbti+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen en intersekse mensen. De plus geeft aan dat er nog veel meer mensen in deze lhbti-gemeenschap thuishoren