Spring naar content

Cultuur

Documentaire ‘Allemaal mensen’

Wie je nog niet ontmoet hebt, ken je niet. Je hebt aannames en vooroordelen en plaatst zo iemand in een hokje. Vaak blijken die aannames niet meer te zijn dan een weerspiegeling van wie jij bent. Dan doe je geen recht aan de ander, creëer je afstand van hem/haar/hen. Als we er nou eens vanuit zouden gaan, dat jij en ik hetzelfde zijn. Dat we allemaal mensen zijn. Wordt de wereld dan niet veel leuker en wordt het makkelijker om blij te zijn?

In de documentaire ‘Allemaal mensen’ laten we zien dat we meer gemeen hebben dan dat we vooraf zouden denken. Ook dat onze aannames vaak maar een plek hebben: de prullenbak. Het blijkt meer dan eens niet waar te zijn, wat je had gedacht en verwacht. In de documentaire ontmoet je 6 interessante mensen met elk hun eigen verhaal, leven en emoties. Kylie, Maarten, Henk, Brom, Dingeman en Remano gaan in koppels met elkaar het gesprek aan over de vooroordelen waar zij in het dagelijks leven mee te maken krijgen.

In de documentaire staan het stimuleren van een inclusieve samenleving, verminderen van racisme en discriminatie en het vergroten van bewustwording over de eigen vooroordelen centraal.

In mei 2021 op Bevrijdingsdag is de documentaire ‘Allemaal mensen’ in première gegaan en dat was een succes! De documentaire was binnen no time vaak bekeken en we krijgen ontzettend veel leuke reacties. Ook is de docu geselecteerd voor Film by the Sea 2021! Op zaterdag 18 september werd de documentaire afgespeeld in CineCity in Vlissingen.

Ben je benieuwd naar ‘Allemaal mensen’? Bekijk de docu op de website!

"Als we er nou eens vanuit zouden gaan, dat jij en ik hetzelfde zijn. Dat we allemaal mensen zijn."

ADB_Goedzooi_BDD_MachineFabriek_LR-49