Spring naar content

Onderwijs

Etty Hillesumproject

Etty Hillesum (1914 – 1943), geboren in Middelburg, was een Joodse dagboekschrijfster. Haar indrukwekkende verhalen over de Tweede Wereldoorlog zijn wereldwijd en vele malen uitgegeven. De verhalen van Etty zijn tot op de dag van vandaag nog steeds relevant.

Samen met het EHOC (Etty Hillesum Onderzoekscentrum) en Kunst Educatie Walcheren heeft Primas-scholengroep het prachtige project rondom Etty Hillesum mogen ontwikkelen en vormgeven voor een aantal basisscholen. Door verschillende werkvormen te combineren ervaren de leerlingen ieder op een eigen manier dat het heel belangrijk is dat iedereen zichzelf kan zijn. De kinderen gaan aan de slag met het maken van kunst, literatuur en beeldende vorming. Ook krijgen ze een korte film van 11 minuten te zien over het leven van Etty Hillesum. Het doel van dit project is leerlingen de paralellen te laten inzien die te zien zijn als we kijken naar de Tweede Wereldoorlog en de ervaren discriminatie vandaag de dag.

Het Etty Hillesumproject kan in het schooljaar 2021 – 2022 ook worden uitgevoerd in de regio’s Zeeuws-Vlaanderen en de Oosterschelderegio.

Heeft jouw basisschool interesse? Neem contact op met Kunst Educatie Walcheren via 0118-414928 of info@kewalcheren.nl.