Spring naar content

Arbeidsmarkt

Open Hiring

Bij Open Hiring worden er geen vragen, geen sollicitatiebrief en geen cv gevraagd. Denkt de werkzoekende geschikt te zijn voor de functie? Dan staat de deur open om te komen werken!

We sluiten in het werving-en-selectieproces bewust en onbewust veel mensen buiten. Denk bijvoorbeeld aan vrouwen die na het opvoeden van kinderen weer aan de slag willen maar een gat in hun cv hebben, mensen met een arbeidsbeperking, mensen met een bepaalde leeftijd of mensen met een niet-Westers klinkende achternaam. Open Hiring geeft de gebruikelijke vooroordelen en twijfels geen ruimte. Als werkgever zet je de mogelijkheden van de mens op één en verbind je je aan de lokale gemeenschap waar je onderdeel van uitmaakt.

Open Hiring is een middel om personeel te werven waardoor iedereen een gelijke kans krijgt. Een werkgever opent een Open Hiring vacature waarin kort omschreven wordt waaraan een kandidaat moet voldoen. Bijvoorbeeld: je moet 4 uur kunnen staan en 10 kilogram kunnen tillen. Kandidaten komen vervolgens naar het bedrijf toe en schrijven hun naam op een lijst. Is de kandidaat de eerstvolgende op de lijst? Dan kan de kandidaat komen werken. Zo simpel is Open Hiring! Geen vragen, geen gesprek, direct aan de slag.

 

Zeeland

In Zeeland neemt het aantal bedrijven dat Open Hiring toepast snel toe. Momenteel zijn de volgende bedrijven al aan het werven volgens deze methode:

Restaurant ’t Zusje, Terneuzen
KFC, Middelburg
CSU, door heel Zeeland
Market Plaza AH, Burgh-Haamstede
De Beren, Goes
Zeelandia, Zierikzee
Omoda, Zierikzee
Brasserie Smits, Wemeldinge

 

Voor meer informatie over Open Hiring of om uw bedrijf hiervoor aan te melden:

Telefoon: +31 (0)40 246 18 50
E-mail: openhiring@startfoundation.nl