Spring naar content

Arbeidsmarkt

Charter Diversiteit

Het Charter Diversiteit stimuleert diversiteit en inclusie op de werkvloer. Hierbij ligt de focus op gender, culturele, etnische en religieuze diversiteit, leeftijd, LHBTI en arbeidsvermogen. Het Charter is een verklaring die werkgevers en maatschappelijke organisaties kunnen tekenen. Daarmee committeren zij zich aan zelf opgestelde doelen om diversiteit en inclusie op de werkvloer te bevorderen.

Wat biedt het Charter?

Het Charter Diversiteit ondersteunt en verbindt.

Ondersteuning

Ondertekenaars krijgen ondersteuning bij het formuleren van de businesscase en de aanpak van hun beleid ten aanzien van praktisch advies op individueel bedrijfsniveau en kennisvoorziening in de vorm van charterbijeenkomsten, kennisdocumenten, diversiteitswijzers en video’s.

Verbinding

Het Charter verbindt mensen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ondertekenaars krijgen toegang tot een waardevolle gemeenschap waarin onderling kennis en ervaringen worden uitgewisseld, een Europees netwerk van ondertekenaars, charterbijeenkomsten en het jaarlijks Nationaal Event Diversiteit waar de ondertekenaars samen de successen en inspanningen vieren.

 

Ondertekenaars

In Zeeland hebben de volgende bedrijven een Charter Diversiteit ondertekend:

Zeeland Refinery

DOW Benelux

Omroep Zeeland

Gemeente Hulst

University College Roosevelt

Provincie Zeeland

Zeelandia

Roompot Vakanties

Op 1 december 2021 telt het Charter Diversiteit bijna 350 ondertekenaars. Daaronder bevinden zich grote ondernemingen, mkb en maatschappelijke en overheidsorganisaties.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op!

T: +31 (0)70 3 499 576
E: dib@ser.nl
Bezuidenhoutseweg 60
Postbus 90405
2509 LK, Den Haag

LinkedIn: Diversiteit in Bedrijf
Twitter: @Charterdiv