Spring naar content

Zeeuwse Inclusieweek

Van 2 oktober t/m 11 oktober 2023 organiseerde Anti Discriminatie Bureau Zeeland samen met de coalitiepartners van Zeeuws Deltaplan voor de aanpak discriminatie de tweede editie van de Zeeuwse Inclusieweek. Tijdens de Zeeuwse Inclusieweek stonden we een week stil bij een samenleving met meer gelijkwaardigheid en minder discriminatie. De partners van Zeeuws Deltaplan voor de aanpak van discriminatie organiseerden in deze week verschillende activiteiten rondom het thema inclusie.

Zie hieronder hoe het programma eruit zag.

Programma

 • 2 oktober: Jong ontmoet oud tijdens de gymles
  Leerlingen van een basisschoolklas en ouderen van Zorggroep Ter Weel doen een sportieve les in de gymzaal. Waar: Kruiningen, Yerseke, Krabbendijke en Rilland

 

 • 3 oktober: Online kick-off event Diversity day 
  Een talkshow met prominente sprekers en experts over de urgentie van diversiteit en inclusie op de werkvloer en in de top 9.00 tot 10.00 uur. Deelnemen kan via de volgende link: Livestream | Diversity Day 2023

 

 • 4 oktober: Sign Language Coffee Bar 
  Bestel al gebarend je bestelling met behulp van het menu op een videoscherm. Nieuwsgierig? De coffee bar is van 10.00 tot 16.00 uur te vinden bij de ontmoetingsruimte in gebouw A van het Provinciehuis.
  Waar: Provinciehuis, Abdij 6, Middelburg

 

 • 4 oktober: Lunchlezing inclusieve communicatie 
  Van 12.00 tot 13.30 uur is er een lunchlezing van Madhu Mathoera, auteur van de inclusieve organisatie. Een interactief programma met als thema: inclusieve communicatie. Aansluitend is er gelegenheid tot discussie en vragen stellen. Aanmelden kan via deze link: Lunchlezing Zeeuwse inclusieweek 4 oktober 
  Waar: Provinciehuis, Abdij 6, Middelburg

 

 • 5 oktober Werkgeversdag Zeeland Inclusief
  Van 13.00 – 16.30 uur is er een inspirerende middag voor directie en HR-medewerkers om te komen tot een inclusief personeelsbeleid binnen Zeeland. Aanmelden kan via de website van Zeeland Inclusief.

 

 • 5 oktober en 6 oktober: GSA DoMiBo Middelburg en GSA VrijMiBo Vlissingen
  Iedereen is welkom om deel te nemen aan de borrel. Het is dé kans om elkaar beter te leren kennen, nieuwe mensen te ontmoeten en met elkaar te praten. De borrel is gratis toegankelijk. Aanmelden voor de GSA DoMiBo Middelburg en de GSA VrijMiBo Vlissingen kan op de website van SDG events van de HZ.

 

 • 11 oktober: Coming Out dag
  Bekijk de optredens, luister naar de muziek en bezoek de uitreiking van de Zeeuwse Parel! Lees meer informatie over het programma op de website van LHBT Netwerk Zeeland.